PutkiLassin tarina ja LVI-Tohtorin synty

Moi. Tässä kerron itsestäni ja ajatuksistani…ja kaikesta, hieman enemmän. Valmistuin 2008 ammattikoulusta putkimieheksi…kyllä, sillon valmistu vielä haisevia nokisia putkimiehiä, nykypäivänä tuloo puhtaita putkiasentajia. En ole siis tohtori vaan ihan vanha kunnon amis, mutta voinhan minä vilkasta. Koulun jälkeen vääntelin hetken putkia, jonka jälkeen kävin armeijan, armeijassakin mietin, että putki se on iteasiassa tämä aseenkin piippu. Kaikkeen ne putket vaan liittyy. Kun reservin auringon krapulasta oli selvitty ja huomattu, ettei sota syttynytkään, niin ylläripylläri, jatkoin putkihommia sieltä mistä lähdinkin.

Asun neljättä vuotta vuonna -53 rakennetussa tiilitalossa, jonka tiilet on itte poltettu talon pihassa sillon -50 luvulla. Arvostan verellä, hiellä ja kyynelillä rakennettua vanhaa hyvää taloa enemmän, kuin kymmentä uutta, mutten minä uuttakaan väheksy.

Paljon olen omasta taloprojektistanikin oppinut. Mitä vapaa-ajalla, niin työssäkin, olen työntekijänä rempannut putkia n.kahteensataan vanhaan omakotitaloon viiden vuoden ajanjaksolla, taloja ja tekniikkaa aina 1600-luvulta 1980-luvulle asti. Putkimieskoulusta tähänpäivään olen erillaisissa tehtävissä oppinut ja ahminut työkokemusta viidessä työpaikassa, kymmenen vuotta ja vanhentunut siinä ainaki kakskymmentä vuotta.

Työputkessa polskiessa tulee kuitenkin lieveilmiöitä ja vanhojen talojen LVI-tekniikasta pelottavankin kiinnostuneet putkiaivoni ovat imeneet tietoa sisäänsä kuin pesusieni, sillä haittavaikutuksella, että minusta tuli PutkiLassi, ja aloin työntekijänä tekemään videoita putkitöistä Youtubeen …Vitsi vitsi, mutta ihan tosijuttu, PutkiLassi Plumbingchannel kanavalle tulee välillä videota edelleen.

Olin vuosia jo hautonut ajatusta omasta yrityksestä ja siitä, että täytyy tehä itte. Nyt vuonna 2019 loppui työntekijänä työt, lähdin kulkemaan omaa polkua, perustin oman yrityksen, ”LVI-Tohtori Oy:n” ja voin tehdä töitä omien arvojeni ja periaatteideni mukaan.